Inför ert besök

Allmänt
Tag gärna med er stamtavla, vaccinationsintyg och eventuellt försäkringsnummer vid besöken.
Ha ditt djur kopplat eller i bur. Om det finns misstänkt smittorisk, (diarre, klåda, hosta eller kräkningar) anmäl dig i receptionen och låt djuret stanna i bilen så länge.

 

Om ni ej har möjlighet att komma till bokat tid, hör av er så snart som möjligt.

 


Försäkring/direktreglering
Vi kan direktreglera ert veterinärbesök om ni har en gällande försäkring. Det vill säga att vi skickar/faxar in fakturan för besöket till försäkringsbolaget medan ni fortfarande är hos oss. Tänk på att dem inte täcker tandstensborttagning om du inte har speciell försäkring för detta samt normal kastrering (normalkastrering= självvald kastrering utan medicinsk grund)

 

Human Finans

Genom Human Finans kan ni bli berättigade till ett lån för ert djurs behandlling. Ansök och läs mer på www.humanfinans.se

 

Vaccinering

Tänk på att ta med ert vaccinationsintyg om ni har ett sådant. Om djuret har ett pass är det passet som gäller. Vi vaccinerar bara friska djur.

 

 

Provtagning
Beroende på vilken slags provtagning man utför gäller olika saker för fasta och intag av mediciner. Tag reda på vad som gäller för just ditt djur. Rådfråga veterinären.

 

 

Röntgen
Tänk på att djuret kan behöva komma fastande för vissa undersökningar eller med välfylld blåsa vid andra undersökningar. Rådfråga veterinären.

 

 

Sövning
Om ditt djur skal sövas bör det alltid komma på fastande mage . Observera att detta inte gäller kaniner och smågnagare. Dem skal alltid ha tillgång till mat. Vatten skal alltid vara tillgängligt för alla djur.

 


Operation
Då ditt djur kommer att sövas bör den komma på fastande mage och nyrastad. Normalt sett opererar vi på förmiddagen så djuret lämnas på morgonen och en hemtid bestäms då alternativt ringer vi upp då ditt djur är redo att gå hem.