Våra tjänster

Här kan ni läsa mer om våra olika tjänster:

 

Mottagning

På kliniken finns tre undersökningsrum där vi utför olika undersökningar av ert djur eller utför behandlingar såsom kloklipp, vaccinationer eller analsäckstömningar till exempel. 

 

Kirurgi

Vi utför många olika slags ingrepp. Vanligast är kastreringar och tumörborttagningar men även större bukingrepp och plastikkirurgi. Vi har en modern och säker narkosutrustning där vi kan söva allt från stora hundar till små marsvin. 

 

Röntgen

Vår röntgen är ett värdefullt redskap då vi behöver vidare diagnostisering. Vi tar även bilder på höfter och armbågar som skickas till Svenska Kennelklubben. 

 

Ultraljud

Ultraljud kan vara en mycket viktig diagnostiskt hjälp vid till exempel livmoderinflammationer, dräktigheter och mycker annat.   


Tand

Vi har en tandavdelning på kliniken med tandrönten och modern ultraljudsteknik för tandstensborttagning. Vi extirperar även tänder om det skulle behövas. Efter rengöringen poleras tänderna för bästa resultat. 

 

Akut

Vi tar emot akuta patienter när som helst under våra öppettider. Då vi har bokade patienter dagstid kan man få vänta en stund beroende på hur akut tillståndet är. Vi ber alla bokade patienter ha förståelse för detta.  

 

Shop

I vår stora shop säljer vi Hill´s och Royal Canin´s veterinärfoder. Både medicinska och så kallade friskfoder. Då det kan vara svårt att hitta rätt i djungeln av foder har vi duktig personal som kan hjälpa dig att hitta rätt. Tveka inte att fråga. Vi säljer även kosttillskott och övriga djurvårdsartiklar. 

 

Labb

I vårt egna labb kan vi snabbt och säkert analysera många av proverna medan ni fortfarande är hos oss på kliniken. Andra prover kan behöva skickas och då ringer vi dig om provsvaren inom några dygn beroende på vilka slags prover som blivit tagna. Vävnadsprover tar längre tid.  

 

Avlivningar i hemmet

Vi utför avlivningar hemma hos er där djuret i trygg miljö kan somna in i hemmet. Vi har sedan möjlighet att hjälpa till med en eventuell kremering. 

 

 

Utkörning 

Om så önskas kan vi utföra enklare undersökningar och behandlingar hemma hos er mot en extra utkörningsavgift. T.ex. erbjuder vi vaccination av hästar. Hör gärna av er om ni vill veta mer.